Haberler

Prof.Dr. Tezer Kutluk, Dünya Kanser Kontrol Örgütü Başkanlığı görevine başladı

Prof. Dr. Tezer Kutluk 2 Aralık 2014’de UICC, Dünya Kanser Kontrol Örgütü Başkanlığı görevine başladı

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tezer Kutluk, Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC)’nin Avustralya-Melbourn’da 2 Aralık 2014 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında 2 yıl sürecek olan başkanlık görevine başladı. Görevi Kanadalı Başkan Mary Gospodarowicz’den devralan Prof. Kutluk yaptığı konuşmada UICC’nin gelecek dönem çalışmaları konusunda bilgi vererek UICC’nin bugüne kadar yaptıklarından yola çıkarak, önümüzdeki yıllarda öncü rolünü oynamaya devam edeceğini, 2015 yılında Dünya Kanser gününe “İmkansız Değil” sloganı ile tüm dünyada aktivitelerinin süreceğini belirttiken sonra 2015 yılında Kanserin zirvesi olarak görülen, Dünya Kanser Liderler Zirvesini İstanbul’da düzenleyeceklerini belirtti.

Prof. Kutluk, Hacettepe Üniversitesindeki görevinin yanısıra Türkiye’nin en eski kanser derneği olan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, Belçika’da bulunan Avrupa Kanser Dernekleri Birliği (ECL, European Associaiton for Cancer Leagues), Türk Pediatrik Onkoloji Grubu Derneği başkanlığı, Ulusal Kanser Kongresi Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi ONkoloji HAstanesi Başhekimliğide yaptı. Uzun yıllardır kanser konusunda yaptığı bu çalışmalarla ülkede ve uluslararası düzeyde tanınan Prof. Dr. Tezer Kutluk, “Kanseri bir gün tarih olacaktır” gerçeğini ülkemizde ve tüm dünya’da telaffuz ederek bunun nasıl gerçekleşeceğine yönelik politikalar geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile de tanınıyor. Önceleri Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü, İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Başhekimliği’, Türkiye Milli Pediatri Dewrneği başkanlıklarını da de yapan Prof. Kutluk’a 2014 yılında Amerikan PEdiatri Akademisi tarafından onur üyeliği de verildi. 2014 yılı Temmuz ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar konusunu gündemine aldığı zaman açılış oturumunda sivil toplumu temsilen Prof. Kutluk konuştu.

UICC, Union for International Kanser Kontrol, Dünya Kanser Kontrol Örgütü kanser konusunda Dünya’nın en büyük sivil toplum örgütüdür . 1933’de kurulan bu örgütün merkezi Cenevre’de olup 170’den fazla ülkede 800’ü aşkın üye derneği bünyesinde barındırmaktadır. Dünyanın önde gelen kanser konusunda çalışan örgütlerin üyesi olduğu UICC, aynı zamanda Dünya Sağlık Teşkilatı, Uluslararası Atom Enerjisi ajansı gibi Uluslararası Kurumlarla da işbirliği yapmaktadır.

LÜTFEN DİKKAT! Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.